Hoppa till innehåll

Japans herrlandslag i fotboll mot kroatiens herrlandslag i fotboll tidslinje

Japans herrlandslag i fotboll mot Kroatiens herrlandslag i fotboll tidslinje

Japan och Kroatien är två starka nationer inom fotboll, båda med en rik historia inom sporten. När dessa två landslag möts på planen blir det alltid en spännande match. Här följer en tidslinje över de senaste mötena mellan Japans och Kroatiens herrlandslag i fotboll.

År Tävling Vinnare
1998 VM-kvalifikation Japan
2006 Träningsmatch Oavgjort
2013 Confederations Cup Kroatien
2018 VM Oavgjort

I VM-kvalet år 1998 möttes länderna för första gången. Det blev en spännande match där Japan gick segrande ur striden med en 2-1-vinst. Därefter dröjde det åtta år innan de möttes igen, denna gång i en träningsmatch år 2006 som slutade oavgjort 0-0.

År 2013 spelade Japan och Kroatien mot varandra i Confederations Cup. Det var en dramatisk match där Kroatien kom ut som segrare med 2-1 i målskillnad. De senaste mötet mellan dessa två fotbollsnationer ägde rum vid VM år 2018 och slutade återigen oavgjort, denna gång med 1-1.

Dessa matcher har alltid lockat fans från hela världen då båda lagen har skickliga spelare och spelar med stor passion. Japans herrlandslag i fotboll har framstått som ett tekniskt skickligt lag med snabba och precisa passningar. Å andra sidan är Kroatiens herrlandslag känt för sin starka defensiv och förmåga att kontra snabbt.

De kommande mötena mellan Japans och Kroatiens herrlandslag i fotboll kommer säkerligen bjuda på ytterligare spänning och intressanta resultat. Både Japan och Kroatien har kontinuerligt utvecklat sitt spel och har starka trupper med erfarna spelare.

Sammanfattningsvis har mötena mellan Japans och Kroatiens herrlandslag i fotboll varit intressanta och ofta jämnstarka. Båda lagen har haft sina stunder av framgång och det blir alltid spännande att följa deras drabbningar på planen.

År Tävling Vinnare
1998 VM-kvalifikation Japan
2006 Träningsmatch Oavgjort
2013 Confederations Cup Kroatien
2018 VM Oavgjort