Hoppa till innehåll

Marockos herrlandslag i fotboll mot portugals herrlandslag i fotboll tidslinje

Marockos herrlandslag i fotboll möter Portugals herrlandslag – en tidslinje

Marockos herrlandslag i fotboll har genom åren haft flera spännande möten med Portugals herrlandslag. Dessa fotbollsmatcher har inte bara skapat förväntningar och spänning hos fansen, utan också bidragit till att forma historien för båda lagen. Här är en tidslinje över några av de minnesvärda mötena mellan Marocko och Portugal.

Datum Händelse Resultat
12 maj 1928 Marocko spelade sin första landskamp mot Spanien och förlorade med 0-3 0-3
31 mars 1961 Portugal och Marocko möts för första gången någonsin och matchen slutade oavgjort 2-2 2-2
22 juni 1986 I VM-turneringen i Mexiko mötte lagen varandra igen. Portugal vann med 3-1 efter förlängning 3-1 (efter förlängning)
20 juni 2018 I VM-turneringen i Ryssland spelade Marocko och Portugal oavgjort 1-1 i gruppspelet 1-1

12 maj 1928 – Marockos första landskamp ägde rum mot Spanien och blev en utmanande upplevelse för det marockanska laget. Tyvärr förlorade de matchen med 0-3. Trots detta var det början på Marockos fotbollsresa och skapade förhoppningar om framtida framgångar.

31 mars 1961 – För första gången möttes Marocko och Portugal på fotbollsplanen. Matchen slutade oavgjort 2-2 och båda lagen lämnades med en känsla av att de kunde prestera ännu bättre. Detta möte visade på potentialen hos båda lagen och skapade en ökad rivalitet.

22 juni 1986 – Vid VM-turneringen i Mexiko stod Marocko och Portugal återigen emot varandra. Denna gång var det Portugals herrlandslag som vann med 3-1 efter förlängning. En spännande match som visade på båda lagens passion för spelet och deras strävan efter seger.

20 juni 2018 – Under VM-turneringen i Ryssland möttes Marocko och Portugal i gruppspelet. Matchen slutade oavgjort 1-1 och båda lagen visade prov på sina färdigheter och engagerade sina fans med en spännande match. Detta möte bekräftade än en gång rivaliteten och spänningen mellan Marocko och Portugal på fotbollsplanen.

Dessa möten har inte bara varit viktiga för både Marockos och Portugals herrlandslag, utan också för fotbollsfans runt om i världen. De har gett oss chansen att uppleva skönheten i denna sport och njuta av de dramatiska ögonblicken som uppstått när dessa två lag möts.

Vi ser fram emot framtida möten mellan Marockos och Portugals herrlandslag, med förhoppningar om ännu mer spänning och minnesvärda ögonblick. Fotbollsfesten fortsätter och vi kan knappt vänta på att se vad framtiden har i sitt sköte för dessa två fotbollsland