Hoppa till innehåll

Statistik brasiliens herrlandslag i fotboll mot sydkoreas herrlandslag i fotboll

Statistik Brasiliens herrlandslag i fotboll mot Sydkoreas herrlandslag i fotboll

Brasiliens herrlandslag i fotboll har genom åren varit känt som en av de bästa lagen i världen. Med sina tekniska färdigheter, uppfinningsrikedom och snabbhet har de vunnit ett flertal titlar och turneringar. En av deras mest minnesvärda möten var mot Sydkoreas herrlandslag.

Brasilien och Sydkorea möttes första gången år 1989 i en vänskapsmatch. Matchen spelades den 1 februari på en neutral plats och slutade med en imponerande seger för Brasilien med 3-0. Brasilien visade upp sin styrka och imponerade på publiken med sina snygga kombinationer och tekniska färdigheter.

Året efter, den 20 maj 1990, möttes de två lagen igen. Denna gång var det en match i gruppfasen under VM i Italien. Brasilien vann även denna match, men endast med 1-0. Det var en jämn och spännande match där Sydkorea visade att de var en stark motståndare.

Sedan dess har Brasilien och Sydkorea mötts flera gånger, både i vänskapsmatcher och i olika turneringar. I de senaste mötena har lagen varit ganska jämna och resultatet har slutat oavgjort eller med en knapp seger för antingen Brasilien eller Sydkorea.

Möten Vinster för Brasilien Vinster för Sydkorea
1989 1 0
1990 1 0
2002 1 1
2013 0 1

Som tabellen visar har Brasilien vunnit tre av de fyra mötena mot Sydkorea. Det är tydligt att Brasilien har haft övertaget i dessa matcher, men Sydkorea har också visat att de kan vara starka motståndare och har lyckats vinna en match mot Brasilien. Det är alltid spännande när dessa två lag möts på planen.

I framtiden kommer förmodligen fler möten mellan Brasilien och Sydkorea att äga rum. Båda lagen har en imponerande spelartrupp och kommer säkerligen ge oss fantastisk fotboll och spänning. Vi ser fram emot att se dem kämpa om segern på planen.