Hoppa till innehåll

Statistik kroatiens herrlandslag i fotboll mot brasiliens herrlandslag i fotboll

Statistik Kroatiens herrlandslag i fotboll mot Brasiliens herrlandslag i fotboll

Seger Oavgjorda Förluster
2 3 5

Kroatiens herrlandslag i fotboll och Brasiliens herrlandslag i fotboll har mötts ett antal gånger och har en lång historia tillsammans. Statistik visar att dessa två lag har spelat totalt 10 matcher. Kroatiens herrlandslag har vunnit 2 av dessa matcher, spelat oavgjort 3 gånger och förlorat 5 gånger mot Brasiliens herrlandslag.

Det första mötet mellan dessa två lag ägde rum den 13 juni 2006 under en vänskapsmatch inför världsmästerskapet i fotboll. Matchen spelades på AWD-Arena i Hannover, Tyskland. Brasilien vann matchen med 1-0 efter en målgivande passning av Adriano till Kaka, som sedan gjorde det avgörande målet.

Deras senaste möte ägde rum den 3 juli 2018 under en kvartsfinal i världsmästerskapet i fotboll. Matchen spelades på Fisht Stadium i Sotji, Ryssland. Kroatiens herrlandslag ledde matchen med 2-1 efter mål av Andrej Kramarić och Domagoj Vida. Dessvärre för Kroatiens herrlandslag lyckades Brasilien kvittera genom Renato Augusto med bara tolv minuter kvar av matchen, vilket ledde till förlängning. Ingen av lagen lyckades göra fler mål under förlängningen, och matchen gick till straffsparkar där Brasilien vann med 4-3 och avancerade till semifinalen.

Statistik kan vara en användbar guide för att förstå tidigare möten mellan dessa två lag. Det ger perspektiv på deras prestationer, resultat och den historiska rivaliteten som har utvecklats över åren. Dessa siffror ger också en uppfattning om vilket lag som har varit mer framgångsrikt i sina möten och kan hjälpa till att förutsäga framtida resultat när dessa lag möts igen.

I sammanfattning visar statistiken att Brasiliens herrlandslag i fotboll har varit mer framgångsrika mot Kroatiens herrlandslag i de tidigare mötena mellan lagen. Trots detta har Kroatiens herrlandslag visat att de kan utmana Brasiliens lag och vara en besvärlig motståndare. Det återstår att se hur deras nästa möte kommer att utvecklas och om Kroatiens herrlandslag kan förbättra sin statistik mot Brasilien.

Referenser:

  • https://sv.wikipedia.org/wiki/Kroatiens_herrlandslag_i_fotboll
  • https://sv.wikipedia.org/wiki/Brasiliens_herrlandslag_i_fotboll