Hoppa till innehåll

Sveriges herrlandslag i fotboll mot azerbajdzjans herrlandslag i fotboll tidslinje

Sveriges herrlandslag i fotboll mot Azerbajdzjans herrlandslag i fotboll tidslinje

Sveriges herrlandslag i fotboll har spelat flera gånger mot Azerbajdzjans herrlandslag i fotboll genom åren. Dessa möten har skapat spänning och intresse bland fotbollsälskare i båda länderna. Nedan följer en tidslinje som visar viktiga möten mellan lagen samt resultat.

Möte År Resultat
Vänskapsmatch 1993 Sverige 3 – 0 Azerbajdzjan
EM-kval 2000 Sverige 1 – 0 Azerbajdzjan
EM-kval 2014 Sverige 2 – 0 Azerbajdzjan
VM-kval 2021 Sverige 4 – 1 Azerbajdzjan

Sveriges och Azerbajdzjans herrlandslag har mötts flera gånger under olika tävlingar. Det första mötet ägde rum 1993 i en vänskapsmatch, där Sverige vann med 3-0. Över åren har lagen stött på varandra igen under EM-kval och VM-kval.

Resultat mellan Sveriges herrlandslag och Azerbajdzjans herrlandslag

  1. Vänskapsmatch 1993: Sverige vann med 3-0 mot Azerbajdzjan.
  2. EM-kval 2000: Sverige vann knappt med 1-0 mot Azerbajdzjan.
  3. EM-kval 2014: Sverige vann med 2-0 mot Azerbajdzjan.
  4. VM-kval 2021: Sverige vann stort med 4-1 mot Azerbajdzjan.

År 2000 möttes lagen i EM-kvalet, där Sverige vann med en knapp 1-0-seger. Det var en viktig seger för Sverige i deras strävan att kvalificera sig till Europamästerskapet. Vid det senaste mötet 2014 vann Sverige återigen, denna gång med 2-0.

Det mest nyliga mötet mellan lagen ägde rum under VM-kvalet 2021. Sverige dominerade matchen och gick iväg med en stark 4-1-seger mot Azerbajdzjan. Detta resultat visade på styrkan i Sveriges herrlandslag och deras framgångar inom internationell fotboll.

Mötena mellan Sveriges herrlandslag i fotboll och Azerbajdzjans herrlandslag i fotboll har varit spännande för fansen och gett viktiga resultat för båda lagen. Det är tydligt att Sverige har haft övertaget i dessa möten, men det är alltid spännande att se hur framtida möten kan utvecklas.