Hoppa till innehåll

Sydkoreas herrlandslag i fotboll mot portugals herrlandslag i fotboll tidslinje

Sydkoreas herrlandslag i fotboll mot Portugals herrlandslag i fotboll tidslinje

Sydkoreas herrlandslag i fotboll och Portugals herrlandslag i fotboll har korsat varandras vägar flera gånger genom åren. Dessa möten har skapat spänning och intresse bland fotbollsälskare över hela världen. Här är en tidslinje över deras möten och resultat.

År Händelse Vinnare
1954 Sydkorea och Portugal möter varandra för första gången i en vänskapsmatch Oavgjort
1986 I VM i fotboll i Mexiko möts länderna igen i åttondelsfinalen Portugal
2002 Sydkorea arrangerar VM och är värdnation. Sydkorea och Portugal hamnar i samma grupp och spelar mot varandra i gruppspelet Oavgjort
2006 I VM i fotboll i Tyskland möts Sydkorea och Portugal i gruppspelet, där vinnaren får avancera till slutspelet Portugal
2015 Sydkorea och Portugal möts igen i en vänskapsmatch Portugal
2022 Planerad vänskapsmatch mellan Sydkorea och Portugal

Sydkoreas och Portugals herrlandslag i fotboll har mötts vid flera tillfällen genom åren, vilket har skapat stort intresse bland fotbollsälskare världen över. Deras möten har inneburit spänning och dramatik, där båda lagen har kämpat om segern.

År 1954 möttes Sydkorea och Portugal för första gången i en vänskapsmatch, och slutresultatet blev oavgjort. Detta markerade början på en långvarig rivalitet inom fotbollen mellan länderna.

1986 års Fotbolls-VM i Mexiko blev platsen för ännu ett möte mellan länderna. Denna gång möttes de i åttondelsfinalen där Portugal gick segrande ur striden.

År 2002 stod Sydkorea som värdnation för Fotbolls-VM och hamnade i samma grupp som Portugal. Lagen möttes i gruppspelet och matchen slutade återigen oavgjort, vilket innebar att båda lagen tog poäng.

Det dröjde inte länge innan de två lagen möttes igen. Under Fotbolls-VM i Tyskland år 2006 spelades en viktig match mellan Sydkorea och Portugal i gruppspelet. Vinnaren skulle få avancera till slutspelet, och denna gång var det Portugal som tog hem segern.

2015 möttes de två lagen återigen i en vänskapsmatch, där Portugal än en gång visade sin styrka genom att vinna matchen.

År 2022 är det planerat att ännu ett möte kommer att äga rum mellan Sydkorea och Portugal i form av en vänskapsmatch. Detta har skapat förväntan och spänning bland fotbollsfansen världen över, som ser fram emot att se dessa två lag mötas på nytt.

Sydkoreas herrlandslag i fotboll och Portugals herrlandslag i fotboll fortsätter att vara viktiga aktörer inom fotbollen och deras möten fortsätter att bjuda på spänning och dramatik. Fotbollsälskare