Hoppa till innehåll

Tysklands herrlandslag i fotboll mot japans herrlandslag i fotboll tidslinje

Tysklands herrlandslag i fotboll mot Japans herrlandslag i fotboll – En Tidslinje

År Händelse Vinnare
1936 De två landslagen möts för första gången i en vänskapsmatch i Berlin. Tyskland
2011 Japans herrlandslag vinner Women’s World Cup efter att ha besegrat Tyskland i finalen. Japan
2014 Tysklands herrlandslag vinner FIFA World Cup genom att besegra Argentina i finalen. Tyskland
2018 Landslagen möts igen i en träningsmatch inför VM i Ryssland. Japan

Tysklands herrlandslag i fotboll och Japans herrlandslag i fotboll har möts flera gånger under årens lopp. Här följer en tidslinje över deras möten och händelser av betydelse.

Under det historiska mötet 1936 besegrade Tyskland Japan i en vänskapsmatch som spelades i Berlin. Denna match var den första i raden av många spännande möten mellan de två landslagen.

En av de mest betydelsefulla händelserna inträffade år 2011 då Japan vann Women’s World Cup. I finalen stod de emot Tyskland och tog hem segern. Detta var en stor framgång för Japans herrlandslag och ett viktigt ögonblick i deras fotbollshistoria.

Tre år senare, 2014, var det Tysklands tur att fira framgång då de vann FIFA World Cup. I finalen ställdes de mot Argentina och lyckades vinna efter en hård kamp. Detta var en historisk seger för tyskarna och ytterligare bevis på landets styrka inom fotbollen.

År 2018 möttes Tyskland och Japan återigen i en träningsmatch inför VM i Ryssland. Denna gång var det Japan som gick segrande ur striden. Matchen bidrog till att bygga upp spänningen inför turneringen och gav båda lagen möjlighet att finjustera sin taktik.

Sammanfattningsvis har Tysklands herrlandslag i fotboll och Japans herrlandslag i fotboll haft flera spännande möten genom åren. Dessa möten har både resulterat i segrar och förluster för båda sidor och har spelat en roll i att forma deras respektive fotbollshistoria.

Källa: FIFA World Cup officiell webbplats, Soccerway.

År Händelse Vinnare
1936 De två landslagen möts för första gången i en vänskapsmatch i Berlin. Tyskland
2011 Japans herrlandslag vinner Women’s World Cup efter att ha besegrat Tyskland i finalen. Japan
2014 Tysklands herrlandslag