Hoppa till innehåll

Jake Paul vs Tyron Woodley

Den kända Youtubern Jake Paul utmanade före detta UFC-mästaren Tyron Woodley i en boxningsmatch i åtta ronder. Den tog plats den 29 augusti 2021. Matchen började ganska trevande och speciellt mycket hände inte i de första ronderna. Det var till och med så att publiken buade under ett par tillfällen.

Matchen gick till domslut som Jake Paul vann på split decision. Direkt efter matchen började det dessutom pratas om en returmatch.

Returmatchen ett faktum

Efter den första matchen mellan Jake Paul vs Tyron Woodley bestämde Paul att han istället för att ge Tyron en returmatch skulle boxas mot den engelska professionella boxaren Tommy Fury. Matchen var schemalagd till den 18 december 2021, bara fyra månader efter vinsten mot Tyron.

Men så kom beskedet den 6 december, Tommy Fury drar sig ur på grund av en skada. Ersättaren för Tommy blev, inte helt oväntat, Tyron Woodley och returmatchen var ett faktum.

Matchen mellan de båda boxarna slutade inte helt oväntat med ytterligare en seger för Jake Paul. I den sjätte ronden lyckades Jake knocka Tyron och vann matchen som dessutom hade 1.5 miljoner dollar i garanterade prispengar. Det var 500 000 dollar mindre än i den första matchen.