Hoppa till innehåll

Vad innebär det att spela på bettingsida?

Inledningsvis måste vi klargöra att när man pratar om bettingsidor utan licens så är det egentligen inte det som menas – utan bettingsida utan svensk licens. I stort sett alla bettingsidor har licens, men i andra länder än Sverige. Det innebär att de följer något regelverk för hur verksamheten ska bedrivas – men inte det svenska regelverket. 

En bettingsida utan någon licens över huvud taget är med största sannolikhet en oseriös och olaglig verksamhet som man definitivt bör hålla sig borta från. Men bettingsidor utan svensk licens kan vara hur seriösa, stabila och bra som helst. Det är bara det att de inte lyder under svenska Spelinspektionen, utan under något annat lands motsvarighet.

Varför vill man spela på en bettingsida utan svensk licens?

Eftersom bettingsidor med svensk licens har en del begränsningar kan det kännas frustrerande för vissa spelare att besöka dem för att betta. Det kan handla om begränsningar i bettingens storlek och utbudet man kan betta på.

Dessutom tillkommer svensk vinstskatt på det man vinner i Sverige – vilket en del spelare gärna vill slippa. Då spelar de hellre på en bettingsida som har licens i ett land som har låg eller ingen vinstskatt på vunna pengar.

Varför vill man i så fall spela på en bettingsida med svensk licens?

Det finns flera orsaker till varför man skulle vilja det.

 • Svensk licens garanterar en etisk och kvalitativ nivå som man kan känna sig trygg med – och som kan saknas om bettingsidan har licens i annat land.
 • Svensk licens kräver att bettingsidan informerar kring, samt har en handlingsplan för, spelmissbruk. Det ligger på spelbolagets ansvar att hjälpa de spelare som hamnat i missbruk.
 • Skatteintäckter går till sverige och det svenska samhället i stället för något annat land. Som spelare på bettingsida med svensk licens kan du vara säker på att pengar kommer det svenska samhället till gang och inte hamnar i fickorna på någon riskkapitalist i ett skatteparadis (som Bernie Sanders hade uttryckt det).

Hur spelar man på en bettingsida utan svensk licens?

Det är egentligen inte så svårt. Du loggar in på bettingsidan och skapar ett konto, kopplar ett betalnignssätt och börjar spela. Ingenting med detta är olagligt, men du kan stöta på problem som du bör undersöka först.

 1. Är bettingsidan blockerad i Sverige? Vissa bettingsidor kan du inte nå när du surfar från sverige. Detta kan du enkelt komma förbi genom att surfa via en VPN som du ställer in som vore du i det landet bettingsidan är registrerad i.
 2. Om du skulle vinna mycket pengar – var kommer du att betala skatt för de pengarna. Även om du skulle öppna ett utländskt konto och kanske till och med betalar vinstskatt i annat land finns risken att du kan åka på att betala vinstskatt i Sverige också. Du ska inte utgå från att det inte är så. Är du mantalsskriven i Sverige så är du skatteskyldig här oavsett var dina pengar tjänas i världen. (Ingen kommer undan Skatteverket!!)
 3. Är bettingsidan seriös? Betalar de verkligen ut pengarna som de ska?
  För att råda bot på det bör du hitta några betrodde sidor som recenserar bettingsidor och se vad som skrivits om sidorna. Även sidor som livnär sig på affiliate från casinon och bettingsidor (typ alla) säger till om en sida är direkt oseriös. Det är viktigt för dessa recensionsidor att deras besökare kan lita på deras omdöme. Generellt kanske de är överdrivet positiva över hur roligt det är på deras sidor och hur bra deras bonusar är – men om de påstår att sidan är seriös kan du generellt lita på det.
 4. Har du koll på ditt spelande?
  Är du säker?
  Det är inte bara som du säger till dig själv för att du vill att det ska vara så?
  Dåså. Kör på fullt ös.