Hoppa till innehåll

För- och nackdelar med olika spelbolag

För och nackdelar med betting

Om man är svensk och intresserad av någon typ av betting eller liknade online, så har man två olika val när det kommer till vilka typer av sidor eller spelbolag man kan spela via.

Antingen spelar man på en bettingsida som har svensk licens eller så spelar man på en sida som har en internationell licens. De allra vanligaste typerna av licenser för detta är MGA licensen eller en E licens ifrån Curacao.

Idag så är det vanligt att många väljer att besöka och spela på just hemsidor och plattformar för betting utan svensk licens. Om du är intresserad av tips på hemsidor som erbjuder detta, så kan du besöka CUSL för mer information. 

Men vilka för respektive nackdelar finns det då när det kommer till den här typen av spelande?

Fördelar

För och nackdelar med betting

Många internationella hemsidor för just betting på idrott erbjuder ett större och mer varierande utbud av sporter man kan satsa på. Du kan även hitta sporter som är mer eller minder okända för många svenskar och spela på.

Sporter så som cricket, hundkapplöpning och till och med ostrullning! Andra saker man som spelare kan satsa pengar på är vem som ska bli nästa påve, hur länge vissa kändisars äktenskap håller eller utgången i det amerikanska presidentvalet.

De här typerna av möjligheter till vad är svåra att hitta på bettingsidor med svensk licens. Då dessa sidor allt som ofta följer den lite krystade svenska normen över vad som är ok eller inte att spela på. Spela gärna men inte på vad som helst!

Men om du är intresserad av lite mer obskyra sporter eller saker att betta på, så är bettingsidor med andra licenser än just den svenska vägen att gå.

På dessa hemsidor så finns det även möjligheten att satsa med olika kryptovalutor. Detta har en mängd fördelar för spelaren, så som en ökad anonymitet, slipp banker som mellanhand för dina egna pengar samt snabba och säkra transaktioner.

Vinster från spelbolag med en EU licens så som en licens ifrån Malta Gaming Authority är även helt och hållet skattefria!  

Nackdelar

Oavsett vad man har för personliga åsikter om de svenska myndigheterna och dess förhållande till spel, så kan man förstå premissen med att man vill skydda sina medborgare ifrån skadeverkningarna som spel kan ha. 

Just därför finns tjänsten spelpaus, en tjänst där en person med ett problematiskt spelande kan stänga av sig ifrån alla typer av spel med svensk licens. Både på fysiska platser så som ett ATG ombud eller på spelhemsidor online.

Det går att stänga av sig på en bettingsida utan licens, men då får man ofta personligen kontakta hemsidan i fråga och blir bara avstängd från den specifika sidan. Det finns med andra ord ingen heltäckande tjänst som fixar detta på exempelvis alla bettingsidor med en licens ifrån Curacao. 

En annan nackdel är att om man nu vinner en summa pengar från ett spelbolag med en licens utfärdad i Curacao, så är man skatteskyldig till 30 procent på vinsten. Detta är inget som sker automatiskt utan spelare ska själv ta upp vinsten och deklarera den i sin nästkommande deklaration.

En annan nackdel kan vara att på dessa hemsidor så är informationen samt kundtjänsten engelskspråkiga. Det vill säga att tillgången till att få hjälp på sitt svenska modersmål är begränsat.